Inleiding

Wij van Bulls of Crown zijn sinds 1999 begonnen met het fokken (hobby) van AMERIKAANSE BULLDOGGEN en sinds 2006 FRANSE BULLDOGGEN (alleen met ouders die getest zijn op erfelijke afwijkingen)

Na bijna 20 jaar zijn we gestopt met het fokken van de Amerikaanse Bulldog en richten we ons nu volledig op het fokken van de gezonde Franse Bulldog.

De volwassen Amerikaanse Bulldogggen blijven uiteraard bij ons en helpen met het socialiseren van de Franse Bulldog-puppy’s.

Over ons

Wij zijn dierenliefhebbers in hart en ziel en het fokken van honden wat begon in 1999 is een hobby en het zal ook altijd een hobby blijven.

We fokken niet om veel geld te verdienen, maar omdat we ervan genieten, het blijft vertederend en mooi om alles rondom de dracht, bevalling en opgroeien mee te maken.

Ik Edwin heb altijd een goede baan gehad in Nederland maar merendeel van het geld ging naar de honden. (We hadden in Nederland een goede ervaren hulp)

We zijn naar Hongarije verhuist wegens de ziekte van mijn vrouw Daphne (ruimte, rust, natuur)

Daphne heeft medicijnen die ze haar hele leven moet slikken, zonder deze medicijnen kan ze niet leven. Hierdoor kwam er altijd al veel werk op mijn schouders terecht maar sinds we in Hongarije wonen is er veel meer rust in ons leven gekomen en de honden leven in een paradijs en daar genieten we volop van.

***Wij hebben ons eigen maandelijkse inkomen dus wij leven niet van de honden***

Als je gezond wilt fokken, is het een dure hobby met geluk en verdriet. De tijd die erin gaat, is zitten is onbetaalbaar (bij ons blijven ze altijd tot 15 weken) maar het is een verslaving. Als je de moeder ziet met de pups in de werpkist, word je overweldigd door geluk.

Uiteraard is iedereen bij ons ook van harte welkom in Hongarije, wij laten met trots al onze viervoeters zien!

Algemene informatie

Al onze honden zijn in het bezit van een DNA certificaat en zijn GEEN dragers van de zieke kleuren zoals blauw en Merle!!!!

Al onze Franse Bulldoggen zijn in het bezit van een wereldwijd erkende FCi stamboom!!! (meer info over officieel wereldwijde erkende stambomen klik hier)

Met de Amerikaanse Bulldoggen hebben we door streng selecteren qua “gezondheid”en “type” ons doel bereikt maar daar zijn dan ook heel veel jaren overheen gegaan.

Met de Franse Bulldog hebben we in al die jaren dat we fokken al een hele grote stap vooruit gezet, echter we zijn er nog lang niet en daar zullen nog vele jaren overheen gaan voordat we ons doel hebben bereikt.

Wij fokken uiterlijk 3 nestjes Franse Bulldoggen per jaar. We doen dit met veel liefde! Onze honden zijn een deel van ons gezin.

Onze Franse Bulldoggen zijn echte huishonden die ’s winters graag met zijn allen voor de kachel liggen en op schoot maar met mooi weer zijn ze graag buiten en genieten lekker van de zon of liggen in het zwembadje. Ze hebben 1000 vierkante meter waar ze heerlijk kunnen ravotten en genoeg om mee te spelen.

Onze Franse Bulldoggen leven niet in benches of kennels maar lekker met zijn allen in huis alleen met uitzondering van loopsheid dan moeten we de reu en de loopse teef (teven) gescheiden houden maar we wisselen ze regelmatig af. En ze krijgen dan wel een lekkere kluif mee in de bench dus ze gaan er heel graag in.

In de loop der jaren hebben we veel ervaring opgedaan en een wereldwijde reputatie opgebouwd op het het gebied van gezondheid en betrouwbaarheid..

We hebben pups verkocht aan Argentinië, Finland, België, Duitsland, Canada, Zweden, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Nederland en Zwitserland.

In 2011 hebben wij een boerderij gekocht in Hongarije waar wij per februari 2014 permanent zijn gaan wonen! Pups exporteren naar Nederland is geen enkel probleem en daar is wel een vergoeding (150 Euro) aan verbonden. Voor uitgebreide info kijk bij export pups

Erfelijke afwijkingen

In ieder ras komen ras specifieke erfelijke afwijkingen voor, voor een aantal van deze afwijkingen zijn gelukkig sinds een paar jaar DNA tests beschikbaar specifiek voor de Franse Bulldog waardoor wij de verspreiding zo beperkt mogelijk trachten te houden, met als doel zo gezond mogelijk te fokken.

Deze testen doen wij door middel van DNA (wangslijm) die wij opsturen naar de bewuste laboratoriums in diverse landen die deze testen kunnen uitvoeren waardoor we weten welke combinaties we kunnen maken. Meer uitleg over erfelijke afwijkingen kan je vinden bij  “Gezondheid/Erfelijke afwijkingen” klik hier

R.I.P Titan en Odessa zijn volledig getest inclusief röntgenfoto’s van de rug (DNA testen op erfelijke afwijkingen bestonden toen nog niet)

Zie hier waar wij onze Franse Bulldoggen allemaal op testen klik hier.

Over de ontwikkeling van onze gezonde Franse Bulldog-bloedlijn waar we 12 jaar aan hebben gewerkt:


Banette

Onze eerste Franse Bulldog R.I.P Banette, echt een schat van een teef met een geweldig aanhankelijk karakter hadden we geïmporteerd van een fokker uit Frankrijk, ze is bij ons gekomen door een vriendin van ons die in Frankrijk woonde maar we hadden niet gekocht met de intentie om te gaan fokken. Banette is maar 2 jaar oud geworden wegens een verlamming in haar rug/nek. We hebben het de fokker ook nooit kwalijk genomen, ze was goed gebouwd, langer in de rug, ze had geen ademhalingsproblemen en ze had ontzettend veel energie. Daarbij was ze echt ontzettend lief, ze was echt een groot gemis… Voor meer informatie klik hier.

Titan

Onze 2e Franse Bulldog R.I.P Titan hebben we zelf geïmporteerd uit Slowakije, een uitmuntende reu met ondanks zijn korte snuit een uitstekende ademhaling had en een geweldig eigenwijze karakter. Titan is volledig getest in Sleeuwijk inclusief röntgenfoto’s van zijn rug met gezonde uitslagen en uitstekend voor de fok. Helaas had Titan een minpunt en dat was dat hij binnenshuis altijd de baas wilde zijn over de reuen maar buitenshuis kon hij met alle reuen (ook vreemde reuen) overweg.

Toen onze oudste Amerikaanse Bulldog reu nog leefde was er niets aan de hand maar toen die overleed wilde Titan de leider worden en dat is hem uiteindelijk ook fataal geworden klik hier.

Odessa

Onze 3e Franse Bulldog R.I.P Odessa hadden we geïmporteerd uit Spanje van een hele goede fokker vandaan, een pracht teef met een super karakter en ademhaling. Ook Odessa is volledig getest in Sleeuwijk inclusief röntgenfoto’s van haar rug met gezonde uitslagen en uitstekend voor de fok. Odessa heeft 1 prachtig nestje op de wereld gezet waar onze Bashiri uit is geboren. Toen Odessa hoog zwanger was van haar 2e nestje merkte we dat ze niet in orde was, ze had pijn en vloog geregeld uit het niets jankend door de kamer. We zijn bij diverse dierenartsen geweest en niemand kon ons vertellen wat er aan de hand was omdat op dat moment “de aanvallen weg waren”.

Odessa overleed 5 dagen voordat de pups geboren zouden worden. Uit het autopsie rapport is gebleken dat Odessa is overleden aan een zeldzame vorm van hersenvliesontsteking. Deze vorm was ongeneeslijk! Voor meer informatie klik hier.

Tétisz

Onze 4e Franse Bulldog R.I.P Tétisz hebben we met behulp van een bevriende Amerikaanse Bulldog fokker geïmporteerd uit Hongarije. Ze kwam bij ons met medicijnen (nu kan een pup een koudje hebben opgelopen en als een fokker daar eerlijk over is dan hebben we daar begrip voor)

Een ontzettend lief aanhankelijk Franse Bulldog. Maar ondanks de medicijnen bleef ze maar ziek dat we een jasje voor haar hebben gekocht. Ze had het ook zo benauwd dat ze ineens blauw werd uit het niets echt doodeng en hoe ouder hoe erger, ze kon helemaal niets meer en hebben haar met 2 jarige leeftijd moeten laten inslapen. Voor meer informatie klik hier.

Lanzilo

Onze 5e Franse Bulldog Lanzilo hebben we geïmporteerd uit Taiwan met de reden dat het daar altijd zo heet is en ze spelen allemaal buiten dus moeten ze wel een goede ademhaling hebben en deze keuze was super! Lanzilo is uitgegroeid tot een geweldige mooie gezonde reu. Ook Lanzilo is volledig getest in Sleeuwijk inclusief röntgenfoto’s van zijn rug met uitstekende gezonde uitslagen en we hebben daar ook complimenten gekregen dat we super trots op zo een reu mogen zijn die zo goed in elkaar zit. Voor meer informatie klik hier.

Norris

Onze 6e Franse Bulldog Norris hebben we geïmporteerd uit Oekraïne, een prachtige zeer lieve reu met een aanhankelijk karakter. Helaas kreeg Norris al vroeg last van zijn ogen, we zaten regelmatig bij de dierenarts voor medicijnen omdat hij zijn ogen dicht geknepen hield die vol met pus zaten. Ze hadden al een vermoeden dat hij aan beide ogen entropion had (een erfelijke oogziekte ) Bij entropion is de ooglidrand in meer of mindere mate naar binnen gekruld hierdoor kunnen ze blind worden omdat de oogbol door de haartjes beschadigd kan raken. Het beste is om te wachten tot de hond volwassen is omdat dan de hond is uitgegroeid. We hebben zijn ogen uiteindelijk chirurgisch laten corrigeren en meteen laten castreren. Ook zijn we er achter gekomen dat de stamboom die hij had niet klopte, de ouders op de stamboom waren niet zijn oorspronkelijke ouders. Norris is uiteindelijk herplaatst bij hele lieve mensen.

Ezra

Op onze website ziet u ook Ezra staan die door ons gefokt is en heeft goede gezondheid uitslagen al had haar ene heup iets mooier gemogen maar in combinatie met een reu met vrije heupen is ze zeer geschikt voor de fok. Voor meer informatie klik hier.

Bashiri en Chaya

Bashiri en Chaya (moeder en dochter) die bij “honden met pensioen staan” zijn ook door ons gefokt. Bashiri is door omstandigheden alleen op haar heupen, Patella Luxatie en ademhaling getest is en niet officieel op haar rug.

Haar dochter Chaya is volledig getest in Sleeuwijk inclusief röntgenfoto’s van haar rug met zeer gezonde uitslagen en uitstekend voor de fok.

Inca

Inca een prachtig gebouwd en lief ondeugend teefje die voldoet aan al onze eisen.  Inca is  door ons gefokt en heeft super goede gezondheid uitslagen op alle fronten en is ze zeer geschikt voor de fok. Voor meer informatie klik hier.

Quinticha

Quinticha is een teef met een lange neus en open neusgaten en komt uit België en haar vader is onze prachtige reu Lanzilo. We zijn zeer tevreden met haar gezondheidsuitslagen. Wegens omstandigheden is ze uitgesloten voor de fok en direct na haar eerste bevalling gesteriliseerd. Voor meer informatie klik hier.