Canine Multifocal Retinopathy (CMR) veroorzaakt een afwijking lijkend op blaren op de retina (netvlies) , welke langzaam ontwikkeld of weg gaat. In uitzonderlijke gevallen kan de aandoening verminderd  zicht veroorzaken, maar de meeste gevallen zijn minimaal en worden genoteerd als “optie voor de fokker”bij ooguitslag rapporten. De aandoening kan gezien worden als de hond 4 maanden oud is, maar diagnose bij een oogtest kan moeilijk zijn. CMR kan omschreven worden als retina dysplasie of retina plooien, wat voor komt bij de Franse Bulldog.

CMR word veroorzaakt door een recessieve gen mutatie en een DNA test is mogelijk. Eigenaren met Franse Bulldoggen die de diagnose van retina dysplasie of retina plooien gekregen hebben, moeten overwegen om hun hond  te testen. Familieleden van de gediagnosticeerde hond of honden welke getest zijn en waarbij de mutatie bekent is, zouden geëxamineerd moeten worden zodat hun status bekent is.

 Honden waarbij het zicht verminderd is door CMR moet niet mee gefokt worden. Honden met CMR en normaal zicht, kan mee gefokt worden, maar alleen met vrije partners. Ideaal zou zijn, honden met de mutatie alleen te kruisen met vrij verklaarde partners