Grootbrengen pups en socialisatie

Bij de geboorte zijn er geen andere mensen aanwezig, aangezien de moeder in rust en stilte zonder stress kan bevallen. Als je mensen bij de geboorte toelaat heb je kans dat de moeder andere plekken zal zoeken om te bevallen omdat ze niet weet wat ze moet doen of dat ze de bevalling tegen houdt waarbij er pups kunnen sterven of zelfs de moeder zelf.  Bij ons weten de moeders dat de werpkist hun plek is om te bevallen en dus willen ze ook altijd zelf in de werpkist (met de deur open) Dus als ze weeën heeft, kan ze naar binnen en naar buiten komen wanneer ze dat zelf wilt.

We doen hetzelfde als in de natuur met de moeder in de grot en papa voor de grot om andere dieren op afstand te houden. De eerste 10 dagen maken we geen foto’s apart (in onze handen)  we laten mama en kind alleen zodat ze van haar kinderen kan genieten . (We nemen ze alleen in onze handen om ze te wegen)

In de eerste 2 weken mogen geen andere mensen dicht bij de pups komen. De moeder blijft zo lang als ze wil in de werpkist met de deur gesloten (dus ze krijgt de rust die ze verdient) De moeder  laat ons weten wanneer ze uit de werpkist wilt om haar ontlasting te doen en in het begin wilt ze ook zo snel mogelijk terug. Als ze 2 weken oud zijn kunnen de mensen komen kijken en mogen ze de pups in hun handen nemen. (We gebruiken desinfecterende gel voor de handen) De moeder wil ook meer uit de werpkist en geeft zelf  aan als ze de puppies wilt voeden en wassen.

Met 3 weken oud proberen de pups een beetje door de werpkist te lopen.

Als ze 4 weken oud zijn dan krijgen ze hun eerste druppeltjes in de nek  tegen vlooien en teken en met 6 weken oud mogen ze voor het eerst naar buiten in de kleine puppy speeltuin en als ze goed gewend zijn dan gaan ze naar de grote speeltuin. Als het regent en/of steenkoud is gaan ze naar de verwarmde binnen speeltuin.

Tussen de 3 en 4 weken oud beginnen we met het voeren van vlees “Real Nature Wilderness True Country Junior” Kip met Zalm. Optimaal afgestemd op de behoeften van ‘kleine wolven’ omdat wij graag dicht bij de natuur willen blijven. (Dat blijft ons streven)

En ze vinden het heerlijk en ze drinken uiteraard ook nog bij de moeder.

*REAL NATURE WILDERNESS TRUE COUNTRY JUNIOR*

Kip met Zalm (95% PUUR VLEES en 5% groente!!!)

Optimaal afgestemd op de behoeften van ‘kleine wolven’: TRUE COUNTRY JUNIOR Kip met Zalm is een volledig dierenvoer voor puppy’s en jonge honden van alle rassen en groottes vanaf het spenen tot een leeftijd van ca. 24 maanden (afhankelijk van de grootte van de hond)

Oorspronkelijke voeding naar het voorbeeld van de wolf, met een zeer hoog vleesgehalte. Bevat fruit, kruiden & waardevolle ingrediënten.

Granenvrij recept
Natuurlijke ingrediënten, nutritioneel zinvol verrijkt met waardevolle vitaminen en mineralen, zonder toevoeging van kunstmatige conserveermiddelen, kleurstoffen en aromatische stoffen.

Aangepast aan de levensfases van de hond.

Bij slecht weer spelen ze tijdens de dag in de ren in de puppykamer en daar slapen ze ook.

Ze zijn met 6 weken volledig bak zindelijk (ze poepen dan netjes op de bak met hout korrels )

Met 6 weken beginnen we met puppybrokjes, het merk wat wij gebruiken heet “Panzi Fit Active” en is van super kwaliteit en komt uit Hongarije en is voorzien van natuurlijke antioxidanten en alleen natuurlijke bestanddelen. Dit voer is ook te bestellen in België en wordt ook in Nederland thuisbezorgd.

Voor moeder en pups:

  • Gezond hart
  • Goede spijsvertering
  • Sterke botten
  • Gezonde vacht
  • Gezonde tanden

In de periode dat ze overstappen op puppybrokken krijgen ze melkkefir (probiotica) voor extra ondersteuning en ze vinden het heerlijk en verfrissend. Het draagt bij aan een goede balans van bacteriën in de darmen.

Door het gebruiken van kefir wordt het voedsel beter verteerd en opgenomen door de darmen maar melkkefir heeft zoveel meer gunstige en gezonde voordelen en het is puur natuur. Lees meer over melkkefir.

Als ze 6 weken oud zijn worden ze ingeënt en als ze oud genoeg zijn mogen ze naar het grote veld waar ze met onze volwassen Franse Bulldoggen Bulldoggen kunnen spelen (is op eigen terrein) ook krijgen ze echte halsbandjes om (die een stuk steviger zijn)

Als ze 9 weken oud zijn krijgen ze hun 2e inenting en met 12 weken hun 3e inenting (Rabiës/hondsdolheid) en 2 weken na de Rabiës inenting krijgen ze de 4e en tevens laatste inenting dan zijn ze voor een jaar klaar (Let Op: de rabiës pup enting is 6 maanden geldig)

Onze  pups zijn nooit bang voor geluiden, we wonen op een boerderij. Ze zien en horen zo veel dat ze niet eens kijken. (Tractoren, vrachtwagens, paard en koets, koeien e.d.) We krijgen ook regelmatige bezoek dus de pups worden genoeg verwend en ze vinden het heerlijk.

Omdat onze pups  altijd naar het buitenland gaan en langer moeten blijven besteden we extra tijd aan socialisatie, maar dat doen we met liefde ♥

Uit al die jaren ervaring weten we dat u veel plezier met uw puppy zult hebben en ze geven ook zoveel liefde terug ♥

***KORTOM ONZE PUPS WORDEN SUPER GESOCIALISEERD***