Inleiding

Ik ben fokker en liefhebber van de functionele volledig op gezondheid geteste raszuivere Franse Bulldog zonder kruisen met andere rassen en kruisingen. Tevens fok ik alleen erkende kleuren zoals gestroomd, bont (wit met gestroomde platen of wit met fawn platen) en fawn van licht tot donker. Ik fok dus niet met verboden kleuren omdat die gezondheid problemen met zich mee brengen klik hier voor meer informatie. Tevens zijn de ouderdieren die we met elkaar combineren niet aan elkaar verwant. De liefde voor dit geweldige ras met zijn clowntjes karakter is zeer groot en ik zou mij een leven zonder mijn Franse Bulldoggen niet kunnen voorstellen. Ze betekenen alles voor mij, ze zijn een groot deel van mijn leven! We hebben altijd gezegd dat we nooit commercieel willen fokken, omdat je het over levende wezens hebt en niet over dingen.

Over ons

Wij van Bulls of Crown zijn sinds 1999 begonnen met het fokken (hobbymatig) van Amerikaanse en sinds 2006 Franse Bulldoggen (alleen met ouders die getest zijn op erfelijke afwijkingen)

Na ruim 20 jaar zijn we gestopt met het fokken van de Amerikaanse Bulldog en richten we ons nu volledig op het fokken van de gezonde Franse Bulldog.

Wij zijn dierenliefhebbers in hart en ziel en het fokken van honden wat begon in 1999 is een hobby en het zal ook altijd een hobby blijven.

We fokken niet om veel geld te verdienen, maar omdat we ervan genieten, het blijft vertederend en mooi om alles rondom de dracht, bevalling en opgroeien mee te maken.

Ik Edwin heb altijd een goede baan gehad in Nederland maar merendeel van het geld ging naar de honden. (We hadden in Nederland een goede ervaren hulp)

We zijn naar Hongarije verhuist wegens de ziekte van mijn vrouw Daphne (ruimte, rust, natuur)

Daphne heeft medicijnen die ze haar hele leven moet slikken, zonder deze medicijnen kan ze niet leven. Hierdoor kwam er altijd al veel werk op mijn schouders terecht maar sinds we in Hongarije wonen is er veel meer rust in ons leven gekomen en de honden leven in een paradijs en daar genieten we volop van.

***Wij hebben ons eigen maandelijkse inkomen dus wij leven niet van de honden***

Als je gezond wilt fokken, is het een dure hobby met geluk en verdriet. De tijd die erin gaat, is zitten is onbetaalbaar (bij ons blijven ze altijd tot 15 weken) maar het is een verslaving. Als je de moeder ziet met de pups in de werpkist, word je overweldigd door geluk.

Uiteraard is iedereen bij ons ook van harte welkom in Hongarije, wij laten met trots al onze viervoeters zien!

Algemene informatie

Met de Amerikaanse Bulldoggen hebben we door streng selecteren qua “gezondheid” en “type” ons doel bereikt maar daar zijn dan ook heel veel jaren overheen gegaan.

Met de Franse Bulldog hebben we in al die jaren dat we fokken al een hele grote stap vooruit gezet, echter we zijn er nog niet en daar zal nog en paar jaar overheen gaan voordat we ons doel hebben bereikt.

Wij fokken 3 nestjes Franse Bulldoggen per jaar. We doen dit met veel liefde! Onze honden zijn een deel van ons gezin.

Onze Franse Bulldoggen zijn echte huishonden die ’s winters graag met zijn allen voor de kachel liggen en op schoot maar met mooi weer zijn ze graag buiten en genieten lekker van de zon of liggen in het zwembadje. Ze hebben 1000 vierkante meter waar ze heerlijk kunnen ravotten en genoeg om mee te spelen.

Onze Franse Bulldoggen leven niet in een bench of kennels maar in huis. We hebben twee roedels waarvan een roedel met twee reuen en de rest teven en een roedel met èèn reu en de rest teven. Alleen als een teef loops is dan gebruiken we wel een bench.

In de loop der jaren hebben we veel ervaring opgedaan en een wereldwijde reputatie opgebouwd op het het gebied van gezondheid en betrouwbaarheid..

We hebben pups verkocht aan Argentinië, Finland, België, Duitsland, Canada, Zweden, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Nederland en Zwitserland.

In 2011 hebben wij een boerderij gekocht in Hongarije waar wij per februari 2014 permanent zijn gaan wonen! Pups exporteren naar Nederland en België is geen enkel probleem maar daar is wel een vergoeding (200 Euro) aan verbonden. Voor uitgebreide info kijk bij export pups

Erfelijke afwijkingen

In ieder ras komen ras specifieke erfelijke afwijkingen voor, voor een aantal van deze afwijkingen zijn gelukkig sinds een paar jaar DNA tests beschikbaar specifiek voor de Franse Bulldog waardoor wij de verspreiding zo beperkt mogelijk trachten te houden, met als doel zo gezond mogelijk te fokken.

Deze testen doen wij door middel van DNA (wangslijm) die wij opsturen naar de bewuste laboratoriums in diverse landen die deze testen kunnen uitvoeren waardoor we weten welke combinaties we kunnen maken. Meer uitleg over erfelijke afwijkingen kan je vinden bij  “Gezondheid/Erfelijke afwijkingen” klik hier

De Franse Bulldoggen R.I.P Titan (import Slowakije) en R.I.P Odessa (import Spanje) waar we onze lijn mee hebben opgebouwd zijn volledig getest in dierenkliniek Sleeuwijk inclusief röntgenfoto’s van de rug (DNA testen op erfelijke afwijkingen bestonden toen nog niet)

Zie hier waar wij onze Franse Bulldoggen allemaal op testen klik hier

Voor alle informatie betreft het kopen van een pup bij ons klik hier