Hier vindt u de meest gestelde vragen die wij krijgen over de Franse Bulldog:

1. Ik ben op zoek naar een Franse Bulldog die getest is op erfelijke afwijkingen ben ik dan bij u op het juiste adres?

Ja dan bent u bij ons op het juiste adres. Wij fokken sinds 2006 en testen op al mogelijke erfelijke afwijkingen zover dit mogelijk is. Zodra er nieuwe testen op de markt komen zijn wij als eerste bij.
We hebben er veel geld en tijd ingestoken door het importeren van de beste gezonde nieuwe bloedlijnen en dat blijven we doen en dat kost veel geld en tijd. We hebben zelf uitmuntende dekreuen maar je kan niet elke reu met elke teef combineren dan moet je eerst de gezondheid testen naast elkaar leggen om te kijken of ze ook genetisch bij elkaar passen.
Als je bijvoorbeeld twee honden op elkaar zet met “CMR1 Canine Multifocal Retinopathy” heb je kans op pups met zeer ernstige oogproblemen daarom zijn niet alleen de lichamelijke testen zo belangrijk maar zeer zeker ook de genetische testen.
Hier kunt u lezen waar op wij onze Franse Bulldoggen op laten testen: KLIK HIER

2. Wij vinden het type Franse Bulldog wat u fokt zo mooi en de gezondheid testen trekken ons erg aan, hoe bent u op het idee gekomen om zo te fokken?

Wij hebben ook 20 jaar Amerikaanse Bulldoggen gefokt(hobbymatig) en al onze honden waren altijd volledig getest op erfelijke afwijkingen. In het begin zag je op shows echt veel gezonde Amerikaanse Bulldoggen die alles konden en echt goed in elkaar zaten alleen uitgebreide gezondheid testen deed bijna niemand. Daarbij is men ook nog gaan kruisen met andere rassen om er andere kleuren in te fokken waardoor het ras nog ongezonder werd en nog meer erfelijke afwijkingen met zich mee bracht.
Dit betekend dat er nog maar weinig gezonde zuivere Amerikaanse Bulldoggen rondlopen waar geen andere rassen en kleuren zijn in gefokt.

Wij willen de Franse Bulldog graag behouden met zijn clowntjes karakter en een gezond type fokken met gezonde FCI erkende kleuren. Onze Franse Bulldoggen zijn geen van alle dragers van niet erkende kleuren en kunnen het dus ook niet door geven aan hun nageslacht. Voorheen waren bepaalde kleuren toegestaan en kreeg je er een wereldwijde erkende FCI stamboom bij maar die kleuren zijn Sinds 1 februari 2016 verboden omdat ze gezondheid problemen met zich mee brengen. Deze kleuren zijn alleen nog maar met een fake stamboom te koop. Wij zelf zouden nooit honden gebruiken met een niet erkende kleur.

3. Ik ben op zoek naar een gezonde Franse Bulldog en kwam ik terecht bij een fokker die overal op test wat mij erg aantrok maar de honden leken totaal niet op een Franse Bulldog?

Deze vraag krijgen we regelmatig. Er zijn een aantal fokkers die willen gezond fokken wat natuurlijk van harte welkom is maar ze maken de verkeerde combinaties zodat ze te ver doorschieten naar de verkeerde kant zodat de hond meer lijkt op een jachthond.

Let OP: Tegenwoordig zij er fokkers die de Franse Bulldog kruisen met andere rassen en mix honden en deze pups worden verkocht als Franse Bulldog met een Fake stamboom. Nieuw bloed aanschaffen willen ze niet want dat kost teveel geld. Ook kan een Franse Bulldog kan geen lange staart hebben en dat is genetisch vastgelegd! Het ras werd in 1898 officieel erkend dus dat is ruim 120 jaar geleden.

4. Welke gezondheidsproblemen heeft een Franse Bulldog?

Koop ten eerste een pup bij een FCI fokker die fokt op al mogelijke erfelijke afwijkingen. Ten tweede welke testen doet een fokker allemaal dat is ook heel verschillend!

Gezondheid problemen die kunnen voor komen zijn: Ademhaling problemen door een nauwe luchtpijp en/of te lang zacht verhemelte en/of te nauwe neusgaten, hernia door verkeerd aangelegde wervels, huidproblemen, patella luxatie (losse knieschijf) meer informatie en uitgebreide uitleg kunt u vinden op onze website KLIK HIER

5. Ik heb een Franse Bulldog gezien met lange staart is dat normaal?

Een Franse Bulldog heeft van nature een kort pijl staartje maar lang genoeg om de anus te bedekken en dat is genetisch vastgelegd dus hij kan nooit een lange staart vererven in combinatie met een andere Franse Bulldog.

Dus er bestaat geen ras zuivere Franse Bulldog met een lange staart, dan heb je met een kruising te maken of er is in de vorige generatie(s) een ander ras in gekruist. Deze pups krijgen ook nooit een officiële wereldwijde erkende stamboom (FCI, AKC (AMERIKA) of UNITED KENNELCLUB (ENGLAND)

Je hebt een kurkentrekker staart (korte staartje waarvan de wervels niet regelmatig achter elkaar maar verdraaid en geknikt liggen) of een pijlstaartje (oorspronkelijke staart) bij de pijlvormige staart zijn de staartwervels meestal normaal aangelegd en is een normale beweging van de staart mogelijk.
Wij fokken wel op pijlstaarten maar er kan in een nest nog wel een pup met een kurkentrekker staart voor komen. Meer informatie over Franse Bulldog staarten kunt u vinden op onze website

6. Is een raszuivere Franse Bulldog wel gezond, zit er niet teveel inteelt in?

Er zijn landen waar inteelt nog steeds is toegestaan en ja dat geeft bij Fransen Bulldoggen veel gezondheid problemen.

Maar je kan ook Franse Bulldoggen fokken de absoluut niet ongezond zijn. Als je een combinatie wilt maken leg je de stambomen van de reu en de teef naast elkaar om te kijken of de bloedlijnen niet of nauwelijks aan elkaar verwant zijn. Maar dan heb ik het alleen over gezondheid betreft inteelt.

7. Hoe is de Franse Bulldog ontstaan?

Over de geschiedenis van de Franse buldog is niet iedereen het met elkaar eens. Het meest waarschijnlijke is dat de Franse buldog afstamt van de Engelse buldog. De Engelse buldog zou gekruist zijn met kleine terriërs, zo is de Franse buldog aan zijn staande oren gekomen. Deze kleine buldoggen, die “Toy Bulldoggen” werden genoemd hadden een lange staart en werden gefokt rond Nottingham, Engeland. Ze waren populair bij arbeiders. Door werkloosheid in Engeland vestigden veel Engelse arbeiders zich in de 19e eeuw in Noordwest-Frankrijk, ze namen hun Toy Bulldoggen mee. Door het kruisen van toy bulldoggen en mopshonden met hun korte krulstaart  zou hieruit rond 1870 de Franse bulldog ontstaan zijn .Het ras werd in het begin van de 20e eeuw enorm populair in Zuid-Franse steden. Men gebruikte de Franse buldog voor gevechten tegen stieren in grote arena’s.  In 1898 werd de officiële rasstandaard voor de Franse Bulldog voor het eerst opgesteld en tevens werd het ras  in 1898 officieel erkend, als eerste in de Verenigde Staten.

De Toy Bulldog is een kruising van een Engelse Bulldog en Terrier en is ook nooit officieel als rashond erkend en is een uitgestorven ras.

8. Is een FCI stamboom een garantie voor een gezonde hond?

Geen enkele stamboom is een garantie voor een gezonde hond. Maar om een FCI stamboom voor een Franse Bulldog te krijgen heb je een aantal medische onderzoeken nodig en ben je gebonden aan strenge fokregels. Zonder een FCI stamboom zijn er geen regels dus je mag fokken zoals en hoeveel je wilt. maar met een stamboom waarvan de ouders en voorouders (indien mogelijk) een DNA-certificaat hebben, weet je of de stamboom klopt en kun je zien dat er geen inteelt in zit. Lees meer over DNA en waarom al onze honden DNA gecertificeerd zijn KLIK HIER

9. Hoe kan ik het beste een Franse Bulldog opvoeden?

De opvoeding van een Franse Bulldog is gewoon hetzelfde als elke andere hond (groot en klein) Wij raden altijd aan om naar de hondenschool te gaan en een pup en vervolg cursus te volgen.

10. Is een Franse Bulldog een gezinshond?

Ja de Franse Bulldog is zeker geschikt als gezinshond.

11. Hoe zwaar wordt een Franse Bulldog?

Volgens de richtlijnen van het FCI moet het gewicht van Franse buldog tussen 8 tot 14 kg bedragen. Een volwassen mannetje weegt tegenwoordig echter veelal tussen de 14 en 18 kilo, soms zelfs meer.

12. Hoe oud wordt een Franse Bulldog?

Een Franse Bulldog wordt tussen de 10 en 14 jaar oud.

13. Wanneer is Franse Bulldog volgroeid/ uitgegroeid/volwassen?

De Franse Bulldog is vanaf een jaar volwassen maar dat betekent nog niet dat hij volgroeid/ uitgegroeid is want dan gaat hij nog wel even breedte in.

14. Hoe duur is een Franse Bulldog?

Pups zonder inteelt met officiële wereldwijde erkende FCI stambomen (niet gekruist met andere rassen dus raszuiver zijn met alleen erkende kleuren) vallen in een hoge prijs klasse omdat deze fokkers er alles aan doen om het ras zuiver en gezond te houden. Pups zonder FCI stambomen ook wel look-alikes genoemd liggen in een lage prijsklasse. Meer info over look-alikes Klik Hier

Het type wat wij fokken daar herken je direct een Franse Bulldog in alleen hebben onze honden een klein neusje met zichtbare neusgaten, iets langer lichaam en een klein staartje.
Het fokken van Franse Bulldoggen is voor ons een hobby en dat zal het ook blijven, we hoeven er niet rijk van te worden en al het geld wat we van een nestje overhouden wordt weer geïnverteerd in de honden.
Hier kunt u lezen dat we al sinds 2006 bezig zijn met fokken van gezonde Franse Bulldoggen en dat we er veel geld en tijd in geïnvesteerd hebben om een gezonde lijn op te bouwen  KLIK HIER

15. Hoe lang kan een Franse Bulldog alleen zijn?

Een Franse Bulldog is een gezelschapsdier en kan maximaal een halve dag alleen zijn daarom verkopen wij onze pups alleen aan mensen die of thuis zijn of parttime werken.

Voor een pup gelden andere regels qua alleen blijven, mensen moeten de eerste 2 weken vrij hebben zodat de pup genoeg aandacht krijgt en opgevoed kan worden.
Tevens moet het alleen blijven beetje voor beetje opgebouwd worden, wij raden aan de pup de eerste paar nachten lekker mee te nemen naar de slaapkamer in een bench zodat als hij zich eenzaam voelt en als hij piept dan kan je hem meteen troosten zodat hij weet dat hij niet alleen is.

16. Een bench of los laten lopen?

Er zijn mensen die een bench zielig vinden maar het tegendeel is waar! In de natuur trekt een hond zich terug in een hol waar hij zich veilig en vertrouwd voelt en zo moet je het met een bench ook zien.

Dat is ook de reden dat we mensen altijd een bench aan raden om meer redenen, een pup voelt zich veiliger in een bench.

De bench moet lekker knus zijn met een lekker deken of zacht mandje er in en een favoriete knuffel (zonder kraal oogjes of geluidjes omdat die gevaarlijk zijn) en eventueel kan je een ouderwetse wekker kopen waarvan je het tikken hoort en in een doek rollen, de pup hoort het tikken en word rustig omdat de wekker de hartslag van de moeder na bootst en daarbij doet een warme kruik ook wonderen omdat de pup dan het gevoel krijgt dat hij tegen zijn moeder, broertjes en zusjes aan ligt (moet wel een hond veilige kruik zijn)
Je pup is sneller zindelijk (normaal gesproken zal een pup zijn eigen hol/nest niet bevuilen)

Door een bench krijgt hij weinig kans om te slopen zoals overal aan knagen, hij kan niet bij elektriciteitssnoeren komen en geen verkeerde dingen eten.
In het begin laat je de bench openstaan en als de pup er in gaat geef je hem wat lekkers om hem te belonen. Als hij eenmaal gewend is en hij gaat erin dan doe je het deurtje dicht.

Als dit ook allemaal goed verloopt dan kan je even weg gaan maar niet te lang, je moet het echt steeds iets langer opbouwen en elke keer als je terug komt en de pup is wakker geef hem een beloning en ook heel belangrijk zet hem direct buiten zodat hij kan poepen plassen.
Let op een bench moet GEEN straf zijn dus zet hem nooit in de bench omdat hij iets verkeerd heeft gedaan!!!

17. Wat is beter voor een Franse Bulldog een halsband of een tuigje?

Wij raden voor de Franse Bulldog een tuigje aan omdat je de hond daar het minst mee belast.

18. Welke maat bench heb ik nodig voor een Franse Bulldog

Wij raden een bench aan met een scheidingspaneel, hiermee maakt je de bench op simpele wijze een stukje kleiner. Is de hond gegroeid, dan kunt u de honden bench weer wat ruimer maken. De pup zal op deze manier veel sneller wennen aan de bench.

19. Wanneer is een Franse Bulldog zindelijk?

Dat verschilt per pup maar over het algemeen is een Franse Bulldog snel zindelijk. het is vooral een kwestie van heel goed opletten. Na iedere maaltijd en als hij wakker wordt meteen even met hem naar buiten. Hij zal niet zo gauw z’n eigen slaapplaats bevuilen. Blijf goed opletten, hij geeft het eerst heel onduidelijk aan, als hij naar de deur loopt en deze gaat niet snel open dan doet hij het meteen. Lukt het vanaf het begin om dit te voorkomen dan leert hij al snel dat hij eerst naar buiten moet en gaat dit steeds duidelijker aangeven. Na de maaltijd en als hij wakker wordt moet u meteen even met hem naar buiten.

20. Wanneer staan de oren rechtop bij een Franse Bulldog?

Dit varieert per pup en de grote van de oren maar pups met kleine oren beginnen rond de 4 a 5 weken te staan maar bij pups met grote oren kan het nog wel veel langer duren.

Wij hebben een hond gehad met zeer grote oren en die stonden pas volledig toen hij 8 maanden oud was.

21. Is het aan te raden een dierenverzekering te nemen voor mijn Franse Bulldog?

Ja ik zou het altijd aan raden bij elke hond, honden kunnen ziek worden of gewond raken en medische zorg kan oplopen tot duizenden euro’s.

22. Wanneer wordt een Franse Bulldog loops?
Meestal tussen de 8 en 12 maanden maar ook daar zit verschil in.

23. Hoe lang is een Franse Bulldog zwanger?

Een zwangerschap duurt 9 weken (63 dagen)

24. Wanneer mag een Franse Bulldog pup het nest verlaten?

Bij ons gaan de Franse Bulldog pups nooit weg onder de 8 weken oud.

25. Op welke leeftijd mag je met een Franse Bulldog fokken?

Voor de reu maakt het niet zoveel uit maar rond een jaar is vroeg genoeg maar een teefje moet toch minstens 18 maanden oud zijn om haar eerste nestje op de wereld te zetten.

Er zijn echter uitzonderingen dat een teef nog niet toe is aan een nestje dat merk je aan haar nog pup gedrag dan zou ik wachten tot je merkt dat ze er wel aan toe is.

26. Is het verstandig een Franse Bulldog te kopen zonder stamboom?

Nee koop nooit een Franse Bulldog zonder wereldwijde erkende FCI stamboom, je weet nooit of het inteelt is of dat het een echte Franse Bulldog is en ga je eens afvragen waarom er geen erkende stamboom bij zit? Als je fokt met FCI erkende stambomen moet je je aan regels houden. Fokkers die met fake stambomen of zonder stambomen fokken hebben geen regels!

27. Kan een Franse Bulldog met katten?

Ja een Franse Bulldog kan met katten en andere dieren maar het is verstandig om dat de pup van jongs af aan, aan leren.

28. Zijn Blauwe en Merle Franse Bulldoggen echt ongezond?

Ja Blauwe en Merle Franse Bulldoggen zijn ongezond daarom gebruiken fokkers die gezond fokken nooit een blauwe of Merle Franse Bulldog in hun bloedlijn omdat daarmee de ellende pas begint.
Het is niet als je een Merle of Blauwe Franse Bulldog met een Franse Bulldog kruist die vrij is van deze kleuren probleem pups krijgt maar als je met deze pups verder fokt en ze worden gecombineerd met Franse Bulldoggen die wel dragers zijn van Blauw en Merle of deze kleuren hebben dan krijg je ook voor een deel de kleuren Blauw en Merle in je nest en deze kleuren brengen veel gezondheidsproblemen met zich mee. Voor meer informatie KLIK HIER

30. Welke kleuren heeft een Franse Bulldog:

De officiële kleuren van een Franse Bulldog zijn gestroomd, zwart, wit, wit met gestroomde vlekken en fawn.

31. Wat zijn “look-alikes Franse Bulldoggen”?

Een “look-alike” Franse Bulldog is een hond die lijkt op een Franse Bulldog zonder erkende stamboom.

Deze honden zijn vaak kruisingen tussen twee of meerdere hondenrassen in de bloedlijn en je hebt ze in diversen niet erkende kleuren of  het zijn dragers van niet erkende kleuren. Deze “look-a-likes” worden verkocht als rasechte Franse Bulldoggen en de prijzen zijn vaak enorm hoog terwijl ze geen wereldwijde erkende stambomen hebben.!!! Met uitzondering van Amerika (AKC) daar krijgen niet erkende kleuren wel een stamboom en mag dus ook mee gefokt worden alleen er mag niet mee geshowd worden. (helaas neemt Amerika gezondheid op alle vlakken absoluut niet serieus!!!)

Wereldwijd erkende stambomen zijn (FCI, AKC (USA) en UNITED KENNELCLUB (ENGLAND)

Door het kruisen met andere rassen verdwijnt het geweldige clowntjes karakter en het uiterlijk van de Franse Bulldog. Laat je echter niet in de maling nemen want met mooie praatjes en plaatjes werven fokkers de kopers!

32. Ik heb op de website gelezen dat u tegen het uitzetten van pups bent en na het gelezen te hebben heb ik veel respect voor u als fokker gekregen. Ik heb daar nooit over nagedacht dat een teef daar zo onder te lijden heeft.

Heeft u daar zelf ervaring met een uitzetten van een Franse Bull teef?

Bedankt voor de complimenten! Wij hebben nog nooit een Franse Bulldog pup uitgezet en zullen dat ook nooit doen! Een Franse Bulldog heeft bij de bevalling echt begeleiding nodig daarom wil de fokker het zelf doen. Ook na de bevalling blijf je er bij om de pups goed in de gaten te houden en een fokker is bang dat er wat gebeurt daarom zal het nestje door de fokker groot gebracht worden. Zoals u gelezen heeft wordt een teef uit zijn vertrouwelijke omgeving en baasjes weggehaald met alle gevolgen van dien. Ik hoop dat meer mensen dit lezen want het is gewoon dierenmishandeling!!!  Uitzet teefjes: NEE!!! KLIK HIER

Als je zelf nog vragen hebt die hier niet bijstaan stuur ons dan een mail zodat we de vraag met antwoord alsnog kunnen toevoegen. Alvast bedankt!

Franse Bulldog kennel “Bulls of Crown’