Uitzet teefjes: NEE!!! (onze persoonlijke visie)

Teefjes die hier geboren worden uitzetten (plaatsen) bij een ander zodat wij met het teefje verder kunnen fokken daar doen wij niet aan mee! Een reu zou een andere verhaal zijn maar kan ook zo zijn problemen geven dus daar doen we ook niet aan mee! Er zijn fokkers die het wel doen “niet de lasten maar wel de lusten” Het teefje wordt als pup uitgezet (geplaatst) bij een ander, hier zijn geen kosten aan verbonden maar de pup blijft van de fokker. (er wordt normaal wel een contract getekend hoe de fokker het wilt)

Elke fokker heeft zijn eigen eisen, merendeel gaat het om een pup(s) die ze weer uit kunnen zetten en de rest van de pups worden verkocht. De teefje groeit met plezier op bij haar nieuwe eigenaren en is uiteraard gehecht geraakt aan haar baasjes en haar eigen omgeving. Maar dan komt de tijd dat de fokker zegt dat er een nestje moet komen, de hond word gedekt en als ze zwanger is moet ze terug naar de fokker omdat ze daar haar zwangerschap moet voldragen, moet bevallen en 8 weken moet blijven. Dat houd in dat ze zeker 3 maanden haar vertrouwde omgeving en baasjes moet verlaten terwijl ze met haar hormonen al genoeg problemen heeft. Langs gaan bij je teef kan je beter niet doen want dan raakt ze in de war omdat als je naar huis gaat ze mee wilt en dit is vreselijk, je word er niet vrolijk van en de hond ook niet.

Wil je dat je teef aan doen?

Een reu zou je kunnen plaatsen als dekreu en dat kan prima gaan maar het kan ook zijn dat de reu op een bepaalde leeftijd overal gaat plassen of dat hij op alles gaat rijden (probeert te dekken) dat kan zijn op van alles maar ook op kinderen en dan kan hij beter gecastreerd worden.

Hoe je het ook went of keert “wil je dat je hond aan doen” en het is voorlopig NIET jou hond! En de fokker zal zich altijd met alles bemoeien, vrijheid heb je niet, denk daar maar over na!