R.I.P KINGSBLOOD TÉTISZ (IMPORT HONGARIJE)

Dit was ons import teefje Kingsblood Tétisz (import Hongarije) Tétisz was een prachtig zeer fors en kort gebouwd teefje, super in conformatie met een uitmuntend sociaal karakter. We hadden met Tetisz prachtige plannen, we hadden haar gekocht als fok en show hond maar…
Lees hier het trieste verhaal van Tétisz…
Wegens het overlijden van onze teef R.I.P Banette waar we erg veel verdriet van hadden wilde we voorlopig geen Franse Bulldog meer..
Maar omdat onze reu Titan weg kwijnde omdat hij haar zo miste en niet meer wilde spelen en eten en daardoor zichtbaar vermagerde hadden we besloten dat hij zo snel mogelijk een nieuw vriendinnetje moest hebben.
Een zogenaamde “bevriende” Amerikaanse Bulldog fokker die wist wel een heel gezond en goed gebouwd Frans Bulldog pupje (teefje) bij een fokker in Hongarije en zo kwam Tétisz in ons leven.
Tétisz kwam met medicijnen omdat ze een beetje verkouden was, wat altijd kan gebeuren.
Ze speelde weinig en buiten had ze het altijd koud, dus hebben we een lichtblauw jasje voor haar gekocht.
We zijn nog een keer naar de dierenarts geweest omdat de medicijnen niet aanslagen en toen hebben we na diversen onderzoeken nieuwe medicijnen gekregen.
Op het gegeven moment kreeg ze het zo benauwd dat ze bij de dierenarts in de zuurstof bak is gelegd.
En dat hielp 2 dagen en toen begon het weer en weer is ze in de zuurstofbak gelegd.
Even ging het goed tot we haar s’nachts benauwd in de bench vonden en we zijn meteen weer naar de dierenarts gegaan.
Ze is weer in de zuurstof bak gelegd die we tevens mee naar huis kregen.
Het is een tijd goed gegaan en ze werd iets speelser en een korte wandeling ging ook goed dus we dachten dat ze er helemaal bovenop zou komen.
De zuurstof bak was inmiddels ook weer terug naar de dierenarts en de verkoudheid was ook over alleen dat zwaar ademen bleef.
Rond een jaar werd het steeds erger, Ze kreeg het steeds benauwder…het was echt vreselijk om te zien…
We hebben haar meteen gekoeld in lauw water en toen kwam ze weer bij.
We hadden besloten haar even een dag bij te laten komen en de volgende dag naar dierenkliniek sleeuwijk zouden rijden (Franse Bulldog specialist)
Ze zag er de volgende dag een stuk beter uit en ik nam haar in de auto voorin op schoot.
Maar ineens werd ze helemaal gek, ze begon te hoesten,  te kokhalzen en uiteindelijk viel ze flauw en was blauw/paars en stoppen kon niet want het was bloedheet buiten dus het enige was als een gek door rijden. (er zat geen leven meer in in)
In Sleeuwijk aangekomen ben ik naar binnen gerend en werd ze meteen overgenomen en hebben ze haar in een kamer op tafel gelegd met allemaal koel elementen over haar heen en pure alcohol over haar heen gegoten en ze heeft prikken gekregen.
(helemaal precies weet ik het niet meer) Ze had 42 graden koorts.
Het heeft een tijd geduurd en toe gebeurde er een wonder, ze kwam weer tot leven. Ik heb alleen maar gehuild…ze heeft het gered…
Toen ze goed bij was gekomen hebben ze haar mee genomen voor onderzoeken.
De uitslag was dus een ernstige vorm van BOS en haar rug was zo slecht , het leek wel een golfslagbad (we hadden dit nog nooit gezien)
Ze konden haar niet meteen opereren omdat ze eerst moest aansterken. Ze kreeg voor 10 dagen prednison mee en daarna zal ze meteen geopereerd worden aan haar neus en keel.
Thuis de 10 dagen gingen heel goed en we keken erg naar de operatie uit! We hadden ook aangegeven dat ze direct gesteriliseerd moest worden.
Tijdens de operatie hebben ze haar neus vergroot en omdat alleen het inkorten van haar te lange zachte verhemelte niet genoeg was hebben ze alles uit haar keel verwijderd.
Thuis gekomen ging het prima, we zijn nog terug geweest voor controle en het zag er positief uit.
Pfff eindelijk konden van elkaar gaan genieten, geen stress meer, niet meer bang om weg te gaan.
Maar een paar maanden later ging ik even weg 10 minuten en ik kom terug en is Tétisz helemaal blauw paars! Ik heb haar meteen gekoeld onder de lauwe kraan en heb alleen maar gehuild van de spanning. Dit kan niet waar zijn!
Ook toen ze bij kwam de dagen erna bleef ze het benauwd houden. Het was vreselijk om te zien en hebben we besloten haar de volgende dag in te laten slapen.
De volgende morgen kwamen we beneden en was ze tot haar nek verlamd, ze zat onder haar uitwerpselen.
Ik heb haar met honden shampoo gewassen en in een bak met een zacht kleed gelegd met een kussentje onder haar hoofdje.
De rest kunnen jullie zelf wel invullen…dit wil je niet mee maken en andere mensen/dieren ook niet aan doen…
Tetisz is 2 jaar oud geworden en we missen haar zo erg, de pijn is vreselijk, R.I.P onze kleine meid!!!